Hoppa till textinnehållet

Stöd till företag - coronapandemin

Många företag påverkas nu av covid-19-spridningen. Vi tar era  utmaningar på största allvar och arbetar intensivt med att erbjuda olika lösningar för att hjälpa er.

 

För att ge dig som företagare översikt över situationen och vilket stöd du kan få samlar vi löpande information, råd och tips här.

Sköt din ekonomi digitalt när du kan, besök oss när du måste

Tillsammans kan vi bromsa spridningen av covid-19. Just nu ber vi därför dig att i första hand göra dina ärenden i appen eller internetbanken. 

Amorteringsbefrielse

 

På grund av situationen med Covid-19 erbjuder vi våra företagskunder att ansöka om amorteringsbefrielse fram till den 30 juni. Möjlighet till amorteringsbefrielse gäller fram till den 31 augusti 2021.

 

Läs mer och ansök via länkarna nedan. Då många företagare ansöker kan det ta lite tid att få besked, men vi jobbar på så snabbt det går.

Two business owners outside their coffee shop

Statliga stöd till dig som företagare

Här kan du läsa om de åtgärder som regeringen tagit fram för att hjälpa företagare. Du kan enkelt räkna ut hur åtgärderna skulle påverka företagets ekonomi med hjälp av våra beräkningsverktyg. 

 1. Likviditetsförstärkning

  Regeringens åtgärder för dig som behöver förbättra likviditeten i företaget.

  Likviditetsförstärkning

 2. Korttidsarbete

  Du kan söka stödet för upp till 7 månader, från 1 december 2020 till 30 juni 2021. Ansökan kan göras retroaktivt upp till 4 månader tillbaka i tiden. Riksdagen väntas fatta beslut om att förlänga stödet till att även gälla juli- september 2021.

  Korttidsarbete (korttidspermittering)

 3. Omställningsstöd och omsättningsstöd

  För mars - april 2021 kan du söka omställningsstöd fram till den 30 juni 2021. Ansökan för tidigare perioder är stängd.

  Det finns förslag på förlängning av omsättningsstödet för enskild näringsidkare för perioden mars - juni 2021 men inga beslut är ännu tagna. Ansökan för tidigare perioder är stängd.

  Omsättningsstöd för handels- och kommanditbolag är stängd.

  Omställnings- och omsättningsstöd

 4. Hyresstöd

  Nu finns möjlighet att skjuta på skattebetalningar och få hyresstöd. 

  Betalningssvårigheter (verksamt.se)
  Hyresstöd (regeringen.se)Fler stöd du kan söka

Staten tar även sjuklönekostnader och erbjuder bland annat garantier via Exportkreditnämnden samt stöd för verksamheter inom kultur och idrott. Få en överblick vilka av regeringens stöd du kan söka beroende på om du är egenföretagare, har enskild firma med anställda eller driver ett aktiebolag. 

Tips på nya möjligheter för ditt företag

Kom igång med e-handel

Hårvårds-och skönhetsspecialisten Lyko har länge sett en kraftig tillväxt i sin e-handel, något som exploderade i och med coronapandemin. Läs om hur deras e-handel tog fart och hur du kan komma igång med e-handel.

Confident smiling woman in office space

Online-apoteket dubblade personalen under krisen

Med en tredubblad försäljning - nästan över en natt - har online-apoteket nu dubblerat sin personalstyrka. Läs mer om deras resa och hur du kan ställa om för att framtidssäkra ditt företag.

Confident smiling woman in office space

Våra experter svarar på företagarfrågor

Mer information

Vi finns här för dig, dygnet runt, året om

Du är alltid välkommen att kontakta oss. Just nu rekommenderar vi att du gör dina ärenden via appen, internetbanken eller telefon.

Customer