Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Internetbank, app och BankID
Er verksamhet

Minska ditt resultat och satsa på framtiden

Kommer du att göra ett bra resultat i år? Då har du ett angenämt problem att lösa: Hur ska du hantera överskottet? Ett bra sätt kan vara att ge ditt pensionssparande en extra skjuts. Passa på – bädda för en tryggare framtid när det är som enklast.

Man in office holding glasses

Därför ska du göra en extrainsättning

Har du ett positivt resultat i bolaget kan du använda överskottet, eller en del av det, till ditt pensionssparande. Pensionspremierna är avdragsgilla upp till 35 procent av din inkomst eller lön, dock max 525 000 kronor.

Driver du företaget i aktiebolagsform kan det finnas möjlighet att göra större avdragsgilla avsättningar enligt en särskild kompletteringsregel, så kallad "köpa i kapp."

Köpa i kapp – extra pensionsavsättning

Större avsättning kan bli mindre skatt

Har du inte redan nått gränsen för de avdragsgilla pensionspremierna under året, kan du göra en extra insättning före årsskiftet. Då får du ner ditt redovisade resultat och betalar mindre i skatt.

På avsättningarna till pensionen utgår en löneskatt. Skatten är avdragsgill och uppgår till 24,26 procent.

Bra att veta

Pengarna du sätter av till pensioner kan bara användas till pensionsutbetalningar. Du kan som tidigast ta ut pensionen vid 55 års ålder. Avsättningarna är skyddade om bolaget går i konkurs.

Två sätt att göra extrainsättning

 1. Logga in i internetbanken och välj Tidigare versionen av internetbanken i vänstermenyn.
  Klicka på spara/placera > pension > köp Välj försäkring i listan och klicka på engångsöverföring.
 2. Betala in via bankgironummer 5799-8999. Meddela på inbetalningen vilket försäkringsnummer pengarna ska bokföras på. Vill du ha en extra faktura? Kontakta Swedbank Försäkring på telefon 08-58 59 05 56.

Vill du ha hjälp med extrainsättning till pensionen? Fyll i dina uppgifter här så kontaktar vi dig. Extrainsättning pension - kontaktformulär
 

Våra kunder är nöjda

Vi fortsätter att stärka vår ställning på tjänstepensionsområdet. I årets SKI-undersökning klättrade vi till en andraplats när det handlar om kundnöjdhet.

Tjänstepension för företag

Vill du skaffa tjänstepension till företaget? Vi erbjuder tjänstepension och försäkringar för både små och stora företag.

Andra läser också om

 • Därför ska du gå med i a-kassan

  För en dryg hundralapp i månaden får du trygghetsförsäkring som kan ge dig upp till 910 kronor om dagen, om du skulle tappa sin försörjning.

  Därför ska du gå med i a-kassan
 • När behöver du ha koll på juridiken?

  Ett skriftliga avtal fyller flera viktiga syften. Det innebär en trygghet, minskar risken för tvister och fungerar som en manual för samarbetet. Vi har listat det viktigaste att ha koll på i olika situationer.

  När behöver du ha koll på juridiken?