Hoppa till huvudinnehåll

Slå på/av ditt kort för internetköp

För att kunna handla med ditt kort på nätet behöver du slå på ditt kort för internetköp. Det gör du enkelt i internetbanken eller i appen.

Slå endast på internetköp när du behöver göra ett köp på nätet. I butiker anslutna till säkerhetstjänsten Mastercard Identity Check behöver du använda Mobilt BankID eller lösenord och SMS för att bekräfta köpet.

Har du fått ett helt nytt bankkort behöver du först aktivera kortet innan du kan slå på det för internetköp. Så här aktiverar du ditt nya bankkort

 

Steg-för-steg-guide – så gör du

Att tänka på

Lagrat kortnummer

När du handlar på nätet, tänk på att om ditt kortnummer lagras för framtida köp hos en e-handlare så kan korttransaktioner ske vid senare tillfällen trots att du inte har slagit på ditt kort för internetköp vid det tillfället (till exempel vid prenumerations- eller abonnemangstransaktioner).

Prenumerationstjänster

Ditt kort behöver vara påslaget för internetköp vid den första betalningen när prenumerationen inleds.

Därefter kan du ha ditt kort avslaget för internetköp om du vill. De återkommande betalningarna kommer fortsätta att dras ifrån ditt konto om butiken skickar betalningarna som en prenumerationsbetalning.

Mobilt BankID

Med Mobilt BankID kan du snabbt och säkert legitimera dig digitalt, exempelvis när du ska swisha, deklarera och logga in i vår app.